Teoria alokacji zasobów a efektywność rynków.
Żeby zrozumieć, czym jest wino, wypada odróżnić skład jego detalów, kiedy jest gronem, sokiem z winogron a później winem. Sok z gron przed fermentacją składa się głównie z wody oraz cukrów, a również z kwasów i innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, które są obowiązkowe za definitywny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca dużą część cukrów z soku z winogron w alkohol etylowy, ale zostawia inne intrygujące związki, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, jakie są aktualne w mniejszym stopniu, dają pewny zakres degustacji wina, tak jak oraz obecność garbników, jakie znajdują się w skórce winogron i można je uważać za oczywisty konserwant, który pozwala winom starzeć się znacznie więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne elementy dodaje się do grzech w sposób sztuczny i składają się na to, co nazywa się dodatkami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), środków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Sposoby na
2. Portfolio
3. Przeczytaj to
4. Dołącz teraz
5. Jak to zrobić